Het laatste nieuws

woensdag 1 februari 2023

Stage lopen bij Ferney: “ Echt aan de slag met marketing!”

Voor zijn studie Business Studies bij Inholland vervulde Gijs zijn 3e jaars meewerkstage bij Ferney.

Gijs vond de stageplaats bij Ferney via de vacaturebank van Inholland. Hij was al een beetje bekend met Ferney als leverancier. “Bij een van de Ferney leden (Groenhart in Alkmaar) had ik op het MBO al stage gelopen en daar heb ik nu nog steeds een bijbaantje. Van nature heb ik niet echt kaas gegeten van bouw en ben ik niet handig, maar ik werk er met veel plezier. Het bedrijf en de klanten zijn heel leuk. Hierdoor interesseert de sector me ook wel en leek het me bij Ferney ook interessant.”

Het sollicitatiegesprek verliep goed en Gijs koos uiteindelijk voor Ferney. “Bij Ferney ging ik echt op een professionele marketing afdeling met goede begeleiding werken en dat trok mij aan. Daarnaast werd er een goede stagevergoeding geboden. Niet doorslaggevend, maar wel een positieve bijkomstigheid :-)”.

De stage begon voor Gijs al meteen goed. “Ik ben met open armen ontvangen door een warm en gezellig team en voelde me gelijk welkom.” Tijdens zijn stage kreeg Gijs een breed takenpakket, waarbij hij o.a. verantwoordelijk was voor het maken van nieuwsbrieven, social media berichten en landingspagina’s voor de websites.  “Dit had ik nog niet eerder ervaren als MBO’er, om serieuze verantwoording met een deadline te hebben.  Soms kom je bij bedrijven op sollicitatiegesprek voor een stageplaats en dan blijkt dat je tussendoor stomme klusjes moet doen, die niets met marketing te maken hebben. Bij Ferney kon ik gewoon écht aan de slag met marketing en heb ik veel geleerd. Al met al heb ik een hartstikke leuke stage gehad.”

Gevraagd naar zijn toekomstplannen vertelt Gijs dat hij nu verder gaat met zijn studie, welke hij over anderhalf jaar hoopt af te ronden. Daarna wil hij in ieder geval graag gaan werken op het gebied van marketing of commercie, waarbij hij de bouwsector zeker niet uitsluit!

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij Ferney? Wij zoeken vrijwel altijd stagiaires! 
Voor meer informatie kun je  contact opnemen met Ilse Stallinga via 072 576 50 47. Je sollicitatie kun je per e-mail sturen naar ilse.stallinga@ferney.nl.

Nieuws overzicht