Het laatste nieuws

donderdag 24 januari 2019

Ferney maakt groeiambitie in 2018 meer dan waar!

Ferney maakt groeiambitie in 2018 meer dan waar!

“ Samen scoren”  is de belofte van Ferney. Samen met haar leden en leveranciers heeft Ferney een omzet gerealiseerd van € 255 miljoen. Het jaar 2018 is met een overall omzetindex van 111 ten opzichte van 2017 boven de gemiddelde groei van de markt afgesloten. De eigen merken Kelfort, Oxloc en Ironside hebben hier een significante bijdrage aan geleverd. Ook is Ferney sterk gegroeid in samenkoop, met als gevolg een sterke margeverbetering voor de leden.

Om de leden nog beter van dienst te kunnen zijn, versterkt Ferney het inkoopteam en de afdelingen IT/EDI en productdata. In 2018 is er veel aandacht besteed aan het verbeteren van de kwaliteit van productdata. Door een nauwe samenwerking tussen leveranciers, leden en Ferney is het fundament voor de webshops gelegd in EZ-base. Dit met als doel groei te realiseren in de online verkopen. Daarnaast is de buitendienst versterkt, om de leden extra te ondersteunen bij de verkoop van Kelfort, Oxloc en Ironside.

De digitalisering blijft een belangrijk speerpunt. Begin 2018 is de nieuwe website van Ferney gelanceerd. Ook is de nieuwe Ferney app opgeleverd en maken steeds meer leveranciers gebruik van de advertentiemogelijkheden in de app.

In 2019 gaat Ferney verder met het verbeteren van de marge voor de leden, het uitbouwen van logistieke diensten en het digitaliseren van processen. Zo zorgt Ferney dat zij ook over 2019 weer mooie cijfers kan communiceren!

 

Nieuws overzicht