Het laatste nieuws

dinsdag 23 november 2021

Doortje, van stagiaire tot artwork verantwoordelijke

Tijdens het laatste jaar van haar opleiding aan het Horizon college in Hoorn (opleiding media vormgeving niveau 4) zocht Doortje voor september 2020 een stageplek. Door corona was deze niet makkelijk te vinden. Via de lijst met stageplekken op school vond ze Ferney en solliciteerde op de openstaande plaats, al wist ze niet precies wat Ferney inhield. “Als je niet met de bouw bezig bent, is het lastig te begrijpen wat Ferney doet”, aldus Doortje.

Tijdens het sollicitatiegesprek werd het haar duidelijk en werd ze enthousiast over wat ze mocht doen en de vrijheid die ze daarbij kreeg. Flyers, posters en actiefolders maken, alles om het product uit te lichten. Ook het ontwerpen van nieuwe marketing-uitingen zoals een notitieboek, bureaukalender en banners lag haar goed. “Er werd heel veel gevraagd van mijn creativiteit, waarbij ik leerde werken met een brandbook”, vertelt ze. Doortje vond het een leuke stage met veel uitdagende opdrachten. “Je leert van begin tot eind hoe een product verkocht wordt. Bij Ferney vind je een gezellige sfeer, werk je met leuke collega’s en is alles goed geregeld, zoals bijvoorbeeld nu met thuiswerken.”

In mei 2021 studeerde Doortje af, waarna zij bij ons aan de slag ging als verantwoordelijke voor het artwork op de afdeling Marketing. “Ik was klaar met school, zocht een baan en wilde eigenlijk niet weg. Ik word nu opgeleid om binnen de afdeling Marketing in mijn eentje al het artwork te coördineren en krijg de volledige verantwoordelijkheid om alles te regelen, dus dan leer je veel”.

Als Doortje wordt gevraagd naar haar toekomstplannen vertelt ze: “Ik wil graag mijn HBO opleiding afronden en nog heeeeel lang bij Ferney blijven werken. En dan..., als ik op een dag het gevoel zou hebben dat ik niets meer zou kunnen leren, …dan wil ik een eigen bedrijf beginnen. Mijn droom is om te reizen in mijn camper en online te werken”.

Kom jij het team van Doortje binnenkort versterken? Wij zoeken een nieuwe stagiair(e) DTP en vormgeving. Wil je weten wat deze stageplaats precies inhoudt? Alle informatie over de vacature vind je hier.

Voor verdere informatie over de stageplaats kun je ook contact opnemen met Ilse Stallinga via 072 576 50 47. Je sollicitatie kun je per e-mail sturen naar ilse.stallinga@ferney.nl.

Nieuws overzicht